Bericht

Evenementenkalender

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Bekijk per jaar Bekijk per maand Bekijk per week Bekijk vandaag Zoeken Ga naar maand

Vertrouwen op de Beweging van je Ziel

Zaterdag 10 Juni 2017, 10:30am - 05:00pm
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Hits : 356

Bij sommige problemen spelen verschillende loyaliteiten. Bv. Trouw aan je familie, maar ook aan je collega's. Trouw aan je vrienden, maar ook aan je partner. Of je draagt ladingen, een oud verdriet of een oude woede, die oorspronkelijk helemaal niet van jou blijken te zijn.

In een familie- of systeemopstelling leer je om die te helen en te vertrouwen op de grotere bewegingen van de ziel. Daarbij is het een bijzondere ervaring, als je probleem mede gedragen of 'gerepresenteerd' wordt door echte mensen in plaats van door door poppetjes of plaatsankers. - zoals vaak gebeurt bij Spirituele Regressie.

De beweging naar een oplossing van een ziels-, vertrouwens of loyaliteitsconflict, kan in bijzondere gevallen gebruik maken van een nog diepere laag. Zoals we onlangs konden zien in de VPRO-serie 'Himmlers hersens heten Heydrich', waarin de zoon van nazi-leider Hans Frank hele krasse, maar wel zeer begrijpelijke uitlatingen deed over zijn vader. Een bevrijding uit de verstrikkingen en terugkeer naar een gezonde basisordening lukt dan niet omdat het familiegeweten niet meer goed functioneert. Het afweersysteem van de ziel, het geweten van de familie, valt zichzelf aan.

Opstellingen en de diepere laag van de Ziel

Bert Hellinger, de grondlegger van opstellingen en het systemisch werk, heeft deze tegenstrijdigheid onderkend en daaruit zijn 'bewegingen van de ziel' ontwikkeld. Door de representanten meer de vrijheid te laten om opkomende gevoelens uit te drukken, komen er vaak oplossingen boven die soms dramatisch, maar ook zeer verrassend kunnen zijn. Die 'voorbij alle woorden' gaan en hun bron weten aan de andere kant van de door het geweten begrensde familieziel. Het is de laag die ook wel de Grote Ziel wordt genoemd. Jung zou het het 'Collectieve Onbewuste noemen, de Indianen gaven hier weer andere, door heiligheid omgeven namen aan. Maar hoe dan ook lijkt hier een aanwezigheid op te komen, waarin bijvoorbeeld de absolute tegenstelling tussen goed en kwaad, leven en dood, gezondheid en ziekte, in iets veel groters wordt opgenomen.

Praktische informatie

De Opstellingsdag van Spirituele Regressie waarin we mede vanuit deze diepere laag werken, is op 10 juni a.s. het Centrum Al Nour, Bleekerstraat 17 in Groningen. De opstellingen duren van 10.30 u. tot 17.00 u. Er zal ruimte zijn voor ongeveer 4 opstellingen. 

Centrum Al Nour ligt aan de rand van de binnenstad van Groningen in de Blekerstraat op loopafstand van de Grote Markt en het Noorderplantsoen.

Kosten: voor als je een opstellingsvraag wilt inbrengen, € 79,50 voor het bijwonen en / of representeren € 49,50. Begeleiding door Maarten Wiegmans en Marjolein Hensems, ervaren familie-opsteller en coach.

Voor koffie- thee en frisdrank wordt gezorgd, voor de lunch dienen de deelnemers zelf zorg te dragen.

Opgave graag via mail of telefonisch bij Spirituele Regressie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0592-421835 / 06-2032 3848.

Tot ziens in Groningen! Met hartelijke groet, Maarten Wiegmans - Spirituele Regressie

Terug