Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dru Yoga Liefdevolle aandacht voor lichaam en geest

9-04-2019 @ 18:00 - 19:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 18:00 on dinsdag, repeating until 17-04-2019

Voor wie is Dru Yoga geschikt?

Dru yoga is een zachte vorm van yoga en in alle levensfasen een mooie vorm van lichaamsbeweging. Fysieke beperkingen en leeftijd zijn geen belemmering, want vrijwel elke oefening kan worden aangepast aan persoonlijke mogelijkheden. Iedereen die zichzelf (geestelijk) gezond wil houden, kan Dru yoga als vorm van energetisch lichaamswerk doen. Er worden geen eisen aan je gesteld; je bepaalt zelf het tempo waarin je meedoet. Het ontdekken van je eigen grenzen is een uitdaging. Zachte muziek ondersteunt het proces van inspanning en ontspanning.  Er is veel persoonlijke aandacht in de kleine groep (maximaal 14).

Hoe werkt het?

  • Korte meditatie van 2 minuten, mantra
  • 5-8 minuten warming-up met rek- en strekoefeningen, conditietraining
  • Een serie yogahoudingen. Door de herhaalde bewegingen worden je spieren versterkt. Je lichaamshouding wordt ontspannen en sterk tegelijk.
  • Specifieke ademhalings- en concentratieoefeningen (zittend of staand) waarbij niet wordt bewogen.
  • Liggende ontspanning van 25 minuten, met visualisatie – je hele systeem krijgt de tijd zich weer op te laden.
  • Afsluiting met korte meditatie en een mantra

Inschrijving en contact met nieuwe deelnemers
Inschrijving kan per mail of telefonisch. De eerste les is altijd een proefles voor nieuwe deelnemers. Vooraf kan een gezondheidsformulier ingevuld worden of telefonisch kennis gemaakt.

Deelname is definitief na overmaking van het cursusgeld.

Cursusbegeleiding Gertien Oosterhoff *1948

Met veel plezier geef ik sinds 2002 les als gediplomeerd Dru Yogadocent na de 4-jarige Dru Yoga-opleiding in Wales en Nederland. Ik sta geregistreerd in het professioneel register van Dru yogadocenten op www.dru-nl.org . Jaarlijks volg ik relevante bijscholing. Compassietraining en Mindfulness hebben me ook sterk geïnspireerd. Ik heb tot 2009 als docent in het (taal)onderwijs en als editor bij een uitgeverij gewerkt en ben (groot)moeder van 5 kinderen en 7 kleinkinderen.

Waarom Dru Yoga?

Dru Yoga is een probaat middel om (lichte) rugklachten, hartklachten, stress en slapeloosheid aan te pakken, je kunt technieken leren waardoor je dieper slaapt en ademt. Ook het plezier in het bewegen op muziek en het leren van nieuwe dingen kan een drijfveer zijn mee te doen!

Prijs: 100 euro  – reductie mogelijk of strippenkaart voor 7 keer

Website: www.sterrenmix.nl
E-mail: gertien@gmail.com
Telefoon: 06 52075964

Gegevens

Datum:
9-04-2019
Tijd:
18:00 - 19:30
Evenement Categorie: