Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Heen en weer tussen schouders en bekken  – 18 maart

18-03 @ 09:30 - 11:00

Pilates thema les op zaterdag 18 maart van 09.30 – 11.00

Wat gaan we doen?
In deze les benaderen we de schouders en nek van onder op. Eerst de onderbouw, dan de bovenbouw

Waarom is dat belangrijk?
Een stabiel en evenwichtig bekken bezorgt de schouders en nek een goede basis om op te rusten. Zodat de armen vrij zijn om te doen wat nodig is.

Deze les is te volgen in de studio en online. Ben jij erbij?

Kosten: € 15,–
Informatie en opgave: info@studionoraknol.nl

www.studionoraknol.nl of  www.pilatesgroningen.nl

Heen en weer tussen schouders en bekken 

Via de wervelkolom zijn je bekken en schouders met elkaar verbonden. En beïnvloeden ze elkaar. Iets wat scheef staat in je bekken kan zich vertalen naar een compensatie in je schouders. Of als je steeds met opgetrokken schouders loopt maak je het moeilijk voor je lichaam om gewicht en beweging door te geven. 

Een goede houding helpt je schouders en armen om vrij te kunnen bewegen. Voor een goede houding is het belangrijk dat de drie zware delen van het lichaam, bekken, borstkas en hoofd uitgelijnd zijn. Zo helpt de zwaartekracht je om overeind te blijven.
Het gewicht gaat dan zoveel mogelijk door het midden van de gewrichten. Je spieren en bindweefsel hoeven niet meer te doen dan nodig is.

Denk maar aan een fles met een brede onderkant en een smalle hals. Het zwaarst deel onder is het meest stabiel. Als je de fles omkeert wordt het een wiebelig geheel en moet je je best doen om de fles precies goed te zetten zonder dat die omvalt. Op de zelfde manier vormt je bekken een stabiele basis voor je schouders.

Door de relatie tussen je bekken en schouders te heroriënteren en opnieuw te beleven creëer je ruimte. Ruimte om vlinderlicht te bewegen en gelijktijdig geaard te zijn. 

Gegevens

Datum:
18-03
Tijd:
09:30 - 11:00
Evenement Categorie: