Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Qigong

14-12-2019 @ 10:30 - 12:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 10:30 on zaterdag, repeating until 21-12-2019

Iedere zaterdag van 10.30u tot 12.00u verzorgt Matthias ten Broek een Qigong-les. Je kan op ieder moment aansluiten in de groep. In de lessen wordt gewerkt met verschillende Qigong-series die opeenvolgend aan bod komen.

Qigong (Chi Kung) is een bewegingsleer waarvan de oorsprong in het taoïsme en de Chinese geneeskunde ligt. Uit deze bewegingsleer zijn oefeningen ontstaan voor het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid. Daarnaast kent het toepassingen voor vechtkunst en spiritualiteit.

Kenmerkend aan Qigong is dat de oefeningen bestaan uit een combinatie van beweging, ademhaling en aandacht. Ook zijn er statische oefeningen met zittende en staande posities. De basis van Qigong ligt in ontspanning (Song) en aandacht (Ting). Qigong wordt ontspannen, vloeiend en aandachtig uitgevoerd.

Positieve effecten van Qigong zijn ontspanning voor lichaam en geest; daarnaast vermindert het de negatieve effecten van langdurige stress. Met Qigong-oefeningen worden zoveel mogelijk gewrichten en spieren gestimuleerd waardoor pijnklachten verminderen en de bewegingsvrijheid toeneemt.

Kijk op www.daoist-arts.nl voor meer informatie.

Gegevens

Datum:
14-12-2019
Tijd:
10:30 - 12:00
Evenement Categorie: